Редагування замовлення в Prestashop 1.6

  у розділі Технічні теми 

В інтернет-магазині Prestashop 1 Інколи виникає потреба відредагувати замовлення (попросив клієнт, товар виявився бракованим тощо).

Додати товар

Незважаючи на усі запевнення оф. документації, при перегляді замовлення не було можливості відредагувати кількість чи асортимент товару. Кнопка "Додати товар" ("Add a product") просто не з’являлась.

Виявилося, що можливість редагувати товари замовлення залежить від його статусу. Логічно, що наприклд для замовлення зі статусом "Доставлено" немає сенсу редагувати товар.

Для стандартного статусу "В обробці" ("Preparation in progress") редагування теж вимкнено. Щоб це змінити потрібно знайти в панелі адміністратора

"Замовлення" - "Статуси" ("Orders" - "Statuses"), вибрати статус "В обробці" ("Preparation in progress") і зняти позначку "Show delivery PDF." ("Відображати документи відправлення"?).

Налаштування статусу

Після цього статус "В обробці" дозволяє редагувати товар.

Майте на увазі, що редагувати замовлення можна лише тоді, якщо його статус жодного разу, після створення, ще не змінювався.

Також, клієнт має можливість власноручно редагувати замовлення. На особистій сторінці магазину є підсторінка "Мої замовлення" ("Історія замовлень"). Там можна вибрати і відредагувати свої замовлення, які ще не були опрацьовані адміністратором магазину.


  1. Prestashop — популярний двигунець інтернет магазинів, написаний з використанням PHP, MySQL та Smarty. 


Коментарі